ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statul va compensa o parte din facturile pentru gazul natural și energia termică

08:39 | 26.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Consumatorii casnici vor beneficia de compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și energie termică, ca rezultat al majorării tarifelor pentru aceste utilități. Un proiect de lege în acest sens a fost votat ieri în lectură finală de Parlament, comunică MOLDPRES.

Conform documentului, vor fi oferite compensații în proporție de 67%, pentru primii 50m3 de gaz natural consumați, iar pentru următorii 100 m3 - compensarea cu 50%  din cuantumul diferenței dintre prețul din luna de facturare și prețul din octombrie 2021.

De asemenea, va fi compensată diferența, în mărime de 67 la sută, pentru prima gigacalorie consumată. De compensații vor beneficia și cetățenii care se alimentează cu energie termică produsă de cazangeria blocului de locuit.

Astfel, compensația maximă, oferită pentru  consumul de gaz natural, va constitui 540 lei, iar compensația pentru prima gigacalorie consumată va fi de 450 lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!