ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Agenției pentru Eficiență Energetică

12:03 | 22.10.2021 Categorie: Comunicate

AEE informează despre dinamica livrărilor de energie electrică consumatorilor finali în perioada 2018-2020, în Republica Moldova

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Agenția pentru Eficiență Energetică anunță lansarea unui infografic, care reprezintă dinamica livrării de energie electrică consumatorilor finali în perioada 2018-2020, în Republica Moldova.

În structura producerii energiei electrice, în anul 2020 predomină S.A. „Termoelectrica”, cu o pondere de aproape 3/4, urmată de S.A. „CET Nord” cu 11,8 %. Totodată, energia electrică produsă din surse regenerabile de către toți producătorii, inclusiv Î.S. „NHE Costești”, a depășit în anul 2020 cota de 15 %. Astfel, dacă consumul de energie electrică s-a micșorat, în mediu, cu 0,2 %, în cazul consumatorilor casnici acesta a crescut cu 3,5 %. Mai mult ca atât, cu referință la consumatorii casnici, menționăm că, cei din mediul rural și-au majorat consumul cu 4,1 %, în timp ce consumul consumatorilor casnici din mediul urban s-a majorat cu 2,9 %. Totodată, consumul de energie electrică în cazul consumatorilor noncasnici s-a diminuat cu 3,0 %. 

Pentru mai multe informații, puteți accesa spotul pe link-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=7nzLDGJWryU&ab_channel=AgentiapentruEficientaEnergetica

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!