ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Manageri de afaceri din Republica Moldova vor beneficia de instruire germană

09:35 | 22.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Economiei al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Economiei și Energiei al Republicii Federale Germania au semnat o Declarație de intenție privind colaborarea în domeniul instruirii și perfecționării managerilor de afaceri din țara noastră, transmite MOLDPRES.

Scopul documentului constă în pregătirea unei noi generații de manageri, care ar putea aduce o contribuție considerabilă la modernizarea economiei naționale, dar și intensificarea relațiilor moldo-germane, prin promovarea comerțului extern, atragerea investițiilor străine în Republica Moldova, precum și crearea noilor locuri de muncă.

Declarația comună de intenție a intrat în vigoare la data semnării și va fi aplicată până la finele anului 2023.

Potrivit actului aprobat, o parte din cheltuieli vor fi acoperite din bugetul de stat – pentru pregătire profesională și lingvistică a managerilor de afaceri moldoveni, iar costurile de călătorii internaționale pentru participanții la program vor fi achitate de întreprinderile respective. Atunci când anumite acțiuni din program vor fi realizate pe teritoriul Germaniei, cheltuielile vor fi acoperite de către Ministerul Economiei şi Energiei al Republicii Federale Germania.

Programul bilateral de instruire a managerilor de afaceri din Republica Moldova a fost inițiat oficial la 19 noiembrie 2008. Din 2009, când a demarat Programul, şi până în prezent, 355 de manageri au beneficiat de acesta. Programul se desfășoară în prezent în 19 țări, printre care: Republica Moldova, Federația Rusă, Ucraina, Belarus, Kazahstan, Uzbekistan, Kîrgîzstan, Azerbaidjan, China, Vietnam, India, Mongolia, Egipt.

Foto: ME

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!