ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

08:55 | 22.10.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (20 - 21 octombrie 2021)

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 27 245 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova 14 003 traversări persoane. Totodată, din numărul total s-au înregistrat 15 563 treceri la frontiera moldo-română, 5 165 treceri la frontiera cu Ucraina și 6 516 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Leușeni – 6 516 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 855 traversări persoane;

PTF Sculeni – 3 826 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 2 467 traversări persoane;

PTF Costești – 1 574 traversări persoane.

Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost de 8 746 treceri, dintre care 6 248 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 2 497 treceri la hotar cu Ucraina.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- 14 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- șase încălcări privind folosirea vinietei și exploatarea vehiculelor;

- opt cazuri de încălcare a regulilor de transportare și de exploatare a vehiculelor;

- cinci persoane identificate cu consemn național;

- 36 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM).

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine. Informații utile: https://border.gov.md/index.php/traversarea-frontierei-perioada-pandemiă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!