ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

18:47 | 21.10.2021 Categorie: Comunicate

Au rămas 2 zile pentru depunerea documentelor de înregistrare a candidaților la funcția de primar în localitățile unde vor avea loc alegeri locale noi

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) amintește că mâine, 22 octombrie, este ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar în cele 15 localități din țară, unde, pe 21 noiembrie, vor avea loc alegeri locale noi.

Conform informațiilor deținute de CEC, către ziua de 20 octombrie, în cele 15 consilii electorale de circumscripție electorală au fost depuse 39 de dosare ale candidaților la funcția de primar, dintre care 31 fiind desemnați de partide politice și 8 – independenți. Au fost înregistrați deja 28 de candidați, dintre care 25 sunt desemnați de partide politice, alți 3 fiind independenți.

În conformitate cu prevederile legale, dosarele pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar se depun la consiliul electoral de circumscripție electorală, cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. În termen de 7 zile, acestea urmează să fie examinate, fiind adoptată decizia de înregistrare sau refuzul a fi înregistrate. 

Atenționăm că, campania electorală începe pentru fiecare concurent electoral în parte, la data înregistrării acestuia de către consiliul electoral de circumscripție.

Amintim că, pe 21 noiembrie curent, în 15 localități din țară vor avea loc alegeri locale noi. Mai multe informații găsiți pe pagina web oficială a Comisiei sau accesând https://cec.md/ro/circumscriptii-electorale-9136.html .

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!