ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Contractul cu BEI pentru ”Livada Moldovei” a fost extins cu doi ani

16:44 | 21.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru realizarea proiectului ”Livada Moldovei” a fost extins până la 27 mai 2023. Parlamentul a ratificat astăzi amendamentele la Contractul de finanțare și la Scrisoarea de însoțire, comunică MOLDPRES.

Astfel, în conformitate cu amendamentul la Contractul de finanțare, BEI va oferi sumele nedebursate din creditul pentru realizarea proiectului în circa 35 de tranșe. Resursele sunt destinate modernizării și restructurării lanțului valoric al sectorului horticol al Republicii Moldova prin facilitarea accesului la resursele creditare și de leasing oferite de BEI.

Contractul de finanțare cu BEI pentru realizarea proiectului ”Livada Moldovei” a fost semnat în 2014. Valoarea acestuia constituie 120 de milioane de euro. Termenul contractului a expirat la 23 mai 2021, iar extinderea acestuia a fost necesară în vederea valorificării integrale a împrumutului oferit.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!