ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

R. Moldova a exprimat recunoștință Poloniei pentru cooperarea promptă în problematica energetică

16:17 | 21.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu l-a primit ieri pe ambasadorul polonez Bartłomiej Zdaniuk. Oficialii au discutat principalele aspecte ale agendei bilaterale și ale parteneriatului moldo-polon, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În context, ministrul Nicu Popescu a mulțumit autorităților de la Varșovia pentru răspunsul și cooperarea promptă în problematica energetică prin organizarea unei agende consistente pentru ministrul Andrei Spînu în perioada 18-19 octombrie. 

„Polonia a susținut ferm procesul de integrare europeană a țării noastre. Am salutat numirea domnului Adam Eberhardt în calitatea de reprezentant special al prim-ministrului polon pentru susținerea reformelor în Republica Moldova”, a spus ministrul Nicu Popescu. 

Totodată, în cadrul întrevederii, oficialul s-a referit și la prioritățile autorităților de la Chișinău în cadrul agendei europene. 

„Ne dorim să avansăm pe noi domenii de cooperare cu sprijinul UE și al statelor membre, inclusiv Polonia, care să completeze cadrul curent al Acordului de Asociere și al Zonei de liber schimb: securitate, reziliență, energie regenerabilă și mediul ambiant”, a punctat vicepremierul Nicu Popescu. 

De asemenea, diplomații au discutat desfășurarea pe linia ministerelor de Externe a unui transfer de experiență pentru a consolida capacitățile instituționale ale serviciului diplomatic al Republicii Moldova.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!