ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua o vizită oficială în Austria

18:03 | 18.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 21-22 octombrie o vizită oficială la Viena, la invitația omologului său austriac, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Pe 21 octombrie, președintele Maia Sandu va avea o întrevedere cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, după care cei doi lideri vor susține o conferință de presă comună. Maia Sandu va avea mai multe întâlniri cu oficiali austrieci, inclusiv cu Werner Kogler, viceprim-ministru; Doris Bures, vicepreședinte al Parlamentului; Michael Linhart, ministru Federal al Afacerilor Europene și Internaționale. La fel, șefa statului se va întâlni cu Helga Schmid, Secretarul General al OSCE. Joi seara, Maia Sandu va avea o discuție cu reprezentanții diasporei moldovenești în Austria.

În Austria, șefa statului va fi însoțită de Cristina Gherasimov, Secretar General al Președinției, și Veaceslav Negruța, consilier prezidențial în domeniul economic. Din delegația oficială mai fac parte ministrul Economiei, Sergiu Gaibu și cel al Mediului, Iuliana Cantaragiu; deputații Radu Marian, membru al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, și Adrian Belîi, președintele Grupului de prietenie Moldova-Austria; și Stelian Manic, directorul Agenției pentru Investiții. Membrii delegației vor avea întâlniri pe subiecte importante pentru agenda țării la Camera de Comerț din Austria și la Secretariatul Comunității Energetice, și vor întreprinde o vizită la Centrul de incinerare a deșeurilor din Spittelau.

Foto: globalarbitrationreview.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!