ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Agenției pentru Eficiență Energetică

13:32 | 18.10.2021 Categorie: Comunicate

Istorii de succes: Măsuri de eficiență energetică în cadrul sistemului de iluminat public din satul Șestaci, raionul Șoldănești 

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Localitatea Șestaci, din raionul Șoldănești este prima care a reușit realizarea unui proiect de îmbunătățire a iluminatului stradal cu ajutorul Agenției pentru Eficiență Energetică.

Valoarea totală a proiectului „Implementarea măsurilor de eficiență energetică în cadrul sistemului de iluminat public din satul Șestaci, raionul Șoldănești” a fost de peste 773 mii lei, cu ajutorul cărora au fost procurate 89 de corpuri de iluminat.

Grație acestor investiții au fost asigurate economii anuale de energie în valoare de peste 39 mii de kWh, economii financiare de aproximativ 15 mii de lei pe an și reducerea emisiilor de CO2 cu circa 16,2 tone anual.

Pentru accesare video, vedeți link-ul de mai jos: 

https://www.youtube.com/watch?v=M--ItRkdNXY&ab_channel=AgentiapentruEficientaEnergetica

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!