ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Republica Moldova dorește consolidarea relațiilor economice cu Muntenegru

13:48 | 16.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a primit în după-amiaza de vineri pe Goran Poleksić, Ambasadorul Muntenegrului în țara noastră, cu reședința la București, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, interlocutorii s-au referit la necesitatea de a intensifica dialogul politico-diplomatic dintre cele două țări și a dinamiza relațiile bilaterale în diverse domenii.

Potrivit șefei statului, pentru Republica Moldova poate fi utilă experiența de țară candidată la UE a Muntenegrului. Totodată, Maia Sandu a subliniat importanța dimensiunii economice, care oferă o arie largă de cooperare. Este vorba atât de turism, cât și de alte domenii, precum infrastructura drumurilor sau energia regenerabilă. În acest context, cei doi oficiali au menționat relevanța organizării unui for de afaceri cu participarea companiilor interesate din ambele țări.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!