ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

10:00 | 15.10.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (14-15 octombrie 2021)

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit  31 265 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova 15 918 traversări persoane. Totodată, din numărul total s-au înregistrat 17 623 treceri la frontiera moldo-română, 6 944 treceri la frontiera cu Ucraina și 6 698 treceri aeriene.  

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Leușeni – 7 024 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 6 698 traversări persoane;
PTF Sculeni – 4 441 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 2 347 traversări persoane;
PTF Costești – 1 718 traversări persoane. 

Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost de 9 579 treceri, dintre care 6 666 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 2 913 treceri la hotar cu Ucraina.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- opt persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- patru încălcări privind folosirea vinietei și exploatarea vehiculelor;
- două persoane identificate cu consemn național;
- doi cetățeni străini nu au respectat regulile de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; 
- 66 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art. 76' al CC al RM). 

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine. Informații utile: https://border.gov.md/index.php/traversarea-frontierei-perioada-pandemică.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!