ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

La Rezina a fost lansat un proiect moldo-slovac de asigurare a oraşului cu sistem de canalizare

11:00 | 11.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Autorităţile au inițiat activitățile în cadrul proiectului moldo-slovac „Îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din oraşul Rezina: asigurarea accesului la sistemul de canalizare". Lansarea a avut loc prin organizarea unei ședințe online a partenerilor proiectului, cu participarea reprezentanților Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Senec-Pezinok (Slovacia), Agenției  de Dezvoltare Regională Centru (Republica Moldova) și Primăriei Rezina, transmite MOLDPRES.

Participanţii au stabilit planul de activitate pentru perioada imediat următoare, trasând obiectivele fiecărui partener și asigurând conjugarea eforturilor pentru demararea cu succes a proiectului.   

Directorul ADR Centru, Pavel Trofin, a mulțumit partenerilor slovaci pentru cel de-al 5-lea proiect comun lansat cu partenerii de la ADR Senec-Pezinok, menit să îmbunătăţească condițiile de trai ale locuitorilor regiunii.

Potrivit Evei Balazovicova, manager de proiect, reprezentant al Agenţiei slovace pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, fiecare dintre colaborări aduce plusvaloare acestui parteneriat stabilit acum mulți ani. „Cu siguranță, activitățile planificate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții cetățenilor or. Rezina: asigurarea accesului la sistemul de canalizare" vor consolida această relație de prietenie”, a spus sursa citată.

Activitățile proiectului sunt prevăzute pentru a spori calitatea vieții locuitorilor din orașul Rezina printr-un acces mai bun la rețeaua de canalizare. Indicatori relevanți în cadrul proiectului sunt: instalarea a 3,39 km de conductă; creșterea ratei de conectare a populației din oraşul Rezina cu 7,4%, până la 68,4%; informarea a peste două mii de locuitori ai orașului despre importanța utilizării sistemului de canalizare, conform ADR Centru.

Valoarea totală a proiectului constituie 218 mii de euro. Durata de implementare a proiectului este planificată pentru octombrie 2021 - martie 2023.

Foto: ADR Centru

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!