ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Un memorandum de înțelegere între Parlamentul R. Moldova și Parlamentul European ar putea fi încheiat până la finele anului

18:03 | 14.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. Un memorandumul de înțelegere între Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European ar putea fi încheiat la finele anului. Anunțul a fost făcut astăzi de Dragoș Tudorache, Raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană în cadrul Parlamentului European și Coordonator al activităților PE de susținere a democrației parlamentare în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Acesta a menționat că în cadrul memorandumului va fi oferită asistență atât pe partea tehnică, cât și pe partea de pregătire profesională a angajaților Parlamentului, inclusiv prin organizarea unor stagii de practică.

Oficialul european a menționat că reforma justiției, reforma sistemului financiar-bancar, implementarea recomandărilor ce vizează procesul electoral se vor regăsi și în noua agendă a Acordului de Asociere R. Moldova- UE. El a adăugat că Uniunea Europeană sprijină Chișinăul în gestionarea pandemiei și ar putea oferi ajutor și pentru criza energetică.

Foto: myministrypoint.org

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!