ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

CEC solicită restituirea sumei de 7 940,17 mii de lei în fondul de rezervă al Guvernului

13:37 | 04.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) solicită restituirea, prin restabilire, a sumei de 7 940,17 mii de lei economisite în procesul de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent în fondul de rezervă al Guvernului, transmite MOLDPRES. 

Într-un comunicat de presă, autoritatea electorală centrală a anunțat că după finalizarea tuturor acțiunilor destinate organizării și desfășurării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, s-au format economii în sumă de 7 940,17 mii de lei. Suma, potrivit CEC, poate fi utilizată de Guvern pentru a răspunde prompt la anumite necesități de finanțare în situații imprevizibile și excepționale.

Astfel, potrivit CEC "autoritatea electorală a economisit suma de 4 833,4 mii lei la remunerarea funcționarilor Comisiei și a persoanelor contractate pe perioada electorală, la achiziționarea materialelor și documentelor electorale, inclusiv a buletinelor de vot, al căror preț de achiziționare a fost mult mai mic, la serviciile pentru primirea și deservirea delegațiilor oficiale, la serviciile de transport și în cazul altor tipuri de cheltuieli la care s-a renunțat sau au fost posibile economii semnificative".

Tot în context, Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral a economisit suma de 677,4 mii de lei planificați pentru remunerarea formatorilor, achiziționarea materialelor pentru instruire, în contextul în care instruirile s-au desfășurat on-line.

Totodată, consiliile electorale au economisit suma de 2 429,37 mii de lei la indemnizația funcționarilor electorali încadrați efectiv în birourile electorale, la achiziționarea combustibilului și achitarea cheltuielilor pentru deplasări, din motiv că a fost diminuat numărul de deplasări efective, precum și la procurarea altor materiale.

Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisiei Electorale Centrale i-au fost alocate mijloace financiare în sumă de 92 468,0 mii de lei, iar efectiv au fost valorificați 84 527,83 mii de lei.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!