ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Curtea Constituțională a respins sesizările referitoare la Legea Procuraturii

16:26 | 30.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a respins astăzi sesizările depuse de Procurorul General, Alexandr Stoianoglu, și deputații Vasile Bolea și Vladimir Voronin, transmite MOLDPRES.

Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității unor prevederi din Legea nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratură, a Legii nr. 102 din 24 august 2021 pentru modificarea Legii nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratură și a Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 147-IX din 6 septembrie 2021 privind încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor al lui Dumitru Pulbere. 

Deputații au solicitat judecătorilor constituționali verificarea constituționalității evaluării Procurorului General al Republicii Moldova. Judecători Serghei Țurcan și Vladimir Țurcan au formulat opinii separate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!