ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Bustul regelui Ferdinand I din Verejeni, raionul Telenești, va fi reconstruit

15:50 | 30.09.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Bustul regelui Ferdinand I din satul Verejeni, raionul Telenești, va fi reconstruit conform deciziei Guvernului aprobată în ședința de astăzi, transmite MOLDPRES.

Membrii Executivului au aprobat, la propunerea Ministerului Culturii, prezentată în temeiul deciziei Consiliului sătesc Verejeni, reconstituirea bustului regelui Ferdinand I în scuarul din fața Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Apărătorul și Purtătorul de Biruință” din localitate.

“Bustul va fi reconstituit conform unui proiect avizat de Ministerul Culturii. Cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect, executarea, edificarea bustului și amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din donații, sponsorizări și alte surse neinterzise de lege”, indică documentul.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Foto: Pinterest

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!