ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Guvernul a operat noi remanieri de cadre

15:31 | 30.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Membrii Cabinetului de miniștri, întruniți astăzi în ședință, au acceptat numirea lui Constantin Borosan în funcția de secretar de stat la Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, responsabil de sectorul energetic, transmite MOLDPRES.

La fel, în şedinţa de astăzi a fost rechemat Ruslan Bolbocean din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Ucraina şi prin cumul în Armenia, Uzbekistan şi Kârgâzstan. De asemenea, miniştrii au votat pentru numirea lui Gheorghe Leucă în funcţia de ambasador al ţării noastre pe lângă Organizația Națiunilor Unite, a Danielei Cujbă – ambasador pe lângă Consiliul Europei şi a lui Dumitru Socolan, în funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Japonia.

În ședința din 30 septembrie, Guvernul a aprobat desemnarea Dinei Roşca în calitate de secretar general de stat al Ministerului Finanţelor, a lui Iulian Rusu, în funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, precum şi a lui Marian Stan – secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

De asemenea, Executivul a operat numiri în funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu, în mai multe localităţi.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!