ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Mai mult de jumătate din construcția a două sectoare ale traseului M3 a fost efectuată

10:11 | 30.09.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Mai mult de jumătate din lucrările de construcţie a traseului naţional M3 – sectoarele Porumbrei – Cimișlia și drumul de ocolire a municipiului Comrat sunt executate, iar proiectele urmează să fie finalizate integral în anul 2022, transmite MOLDPRES cu referire la Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD).

În cadrul unei vizite în teritoriu, directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan, a inspectat implementarea contractului privind construcția drumurilor nominalizate. În prezent, antreprenorul din Turcia execută lucrări de așternere a straturilor rutiere și construcție a terasamentului, relocare a utilităților, construcție a podurilor și a sistemului de drenaj pe sectorul de drum M3 Porumbrei – Cimișlia.

Conform drumarilor, tronsonul are o lungime de 19 km și înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de circa 59%. Pe drumul de ocolire a orașului Comrat cu o lungime de 18,2 km, se efectuează lucrări de drenaj, construcție a terasamentului și a sistemului rutier, construcție a podurilor, precum și relocare a liniilor electrice de înaltă tensiune. Tronsonul are un progres al lucrărilor de circa 56%.

“Am depistat unele neconformități minore, care necesită a fi înlăturate de către antreprenor. Proiectul este imaginea finanțatorilor externi pentru cetățeni și este o prioritate să fie executat calitativ”, a estimat Sergiu Bejan.

Contractele încheiate au o valoare totală de 59,4 milioane de euro, acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut de către Banca Europeană de Investiții. Segmentul traseului național M3 Porumbrei – Cimișlia, traversează extravilanul orașului Cimișlia, satelor Porumbrei, Sagaidac, Gradiște, Coștangalia din raionul Cimișlia. Antreprenorul urmează să finalizeze integral lucrările contractuale în anul 2022. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!