ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Primăria Chișinău și Ministerul Culturii vor evalua în comun monumentele de arhitectură din centrul capitalei

09:20 | 15.09.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău și Ministerul Culturi vor elabora o foaie comună de parcurs pentru evaluarea monumentelor de arhitectură din nucleul istoric al capitalei, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a avut, ieri seară, o întrevedere cu ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în care au discutat despre necesitatea perfectării unei foi de parcurs, cu identificarea subiectelor comune pentru minister și Primăria Chișinău. 

În context, edilul municipiului a evidențiat necesitatea implicării celor două entități în procesul de evaluare a monumentelor de arhitectură din nucleul istoric al orașului, cca 900 de edificii. „Acest lucru va permite avansarea în elaborarea Planului Urbanistic Zonal Centru, la care primăria lucrează în prezent", a remarcat sursa citată.

De asemenea, cele două instituții își propun ajustarea legislației cu privire la monumentele istorice, care să da claritate atât pentru locuitori, primărie, cât și pentru investitori.

Recent, administrația locală a municipiului Chișinău a stabilit că, până la 1 aprilie 2022, nu vor mai fi emise acte permisive noi pentru construcții în zona istorică a orașului.

Foto: Primăria Chișinău

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!