ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Alegerile parlamentare anticipate pot fi declarate valabile

16:25 | 11.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Rata de participate la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie a depășit cifra de 33 la sută, astfel alegerile pot fi declarate valabile, transmite MOLDPRES.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat în cadrul briefingului de la ora 16.00 că la alegerile parlamentare anticipate au participat peste un milion de persoane, rata de participare de 33 la sută pentru validarea alegerilor fiind depășită.

„Am depășit cifra de un milion de persoane care au participat la vot. Avem o un număr mare de alegători care au votat peste hotare – peste 140 de mii de persoane. Rata de participare de 33 la sută pentru validarea alegerilor a fost depășită”, a specificat Cimil.

Oficialul a anunțat că la ora 15.00 s-au închis secțiile de votare din Japonia și China, dar s-au deschis secțiile de pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii. În același timp, el a specificat că în 15 secții de votare de pe continental european s-a consumat peste 2000 de buletine de vot. “În Franța, Germania, Marea Britanie s-a depășit cifra de 2000 de buletine de vot folosite de către alegători”, a spus Cimil.

La scrutinul de astăzi au fost constituite 2 150 de secții de votare, dintre care 150 peste hotarele țării și 41 de secții în localitățile din stânga Nistrului. La urne sunt așteptați 3.282.288 de cetăţeni ai Republicii Moldova cu drept de vot.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!