ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a votat pentru o „Moldovă inteligentă”

10:28 | 11.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a participat astăzi la alegerile parlamentare anticipate. Oficialul a votat „pentru o Moldovă inteligentă şi modernă”, transmite MOLDPRES.

„Am votat pentru o Moldovă inteligentă, o Moldovă dezvoltată, deşteaptă, modernă, cu un sistem educaţional performant”, a declarat premierul în exerciţiu la ieşirea din secţia de votare.

Potrivit oficialului, un sistem educaţional bine dotat este deosebit de important, pentru că "factorul uman este practic singurul capital ce ne-a rămas".

„Avem nevoie de o bună educaţie ca să creştem generaţii bine instruite şi pregătite pentru provocările vieţii. Avem nevoie de o Moldovă deşteapă, cu o economie dezvoltată şi un sistem judiciar rupt de interese personale, fără de care va fi foarte greu să pornim motorul performanţelor şi reformelor”, a spus Aureliu Ciocoi.

În altă ordine de idei, Ciocoi a menţionat că Ministerul Finanţelor a găsit banii necesari pentru achitarea salariilor personalului antrenat în desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate. Urmează numai ca decizia de alocare a 22,4 milioane de lei Comisiei Electorale Centrale să fie aprobată de Guvern.

Astăzi, 11 iulie, cetăţenii Republicii Moldova aleg noul Legislativ al ţării, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate. La scrutin participă 23 de concurenți electorali – 20 de partide, două blocuri electorale şi un candidat independent.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!