ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Astăzi este ziua tăcerii, înaintea alegerilor parlamentare anticipate de duminică

09:08 | 10.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Astăzi este ziua tăcerii în Republica Moldova, înainte de alegerile parlamentare anticipate de duminică, 11 iulie. Potrivit Codului electoral, astăzi și mâine agitația electorală este strict interzisă, informează MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală atenționează că în aceste două zile nu se permite desfășurarea/reflectarea activităților/materialelor cu tentă electorală şi nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice.

De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în și din contul cu mențiunea "Fond electoral".

Continuarea agitației electorale de către mass-media, concurenți electorali şi cetățeni constituie contravenție administrativă şi se sancționează cu amendă de la 750 la 1 500 de lei, aplicată persoanelor fizice, ori cu amendă de la 1 750 la 2 500 lei, aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau concurentului electoral.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!